Home Qui som

Qui som

« Meandre »,  associació per a la preservació del patrimoni natural de Manresa, és una entitat  sense ànim de lucre legalment constituïda a Manresa l'any 2006. Va néixer del col·lectiu de persones  que va treballar a la plataforma ciutadana  “Fem-ho be” constituïda  inicialment  per  evitar,  i  finalment per disminuir  l’impacte mediambiental provocat  per  la construcció de la carretera Eix Diagonal a l’entorn natural del Suanya i Riera de Rajadell. 
Malgrat el fet de no conquerir la majoria dels objectius fixats , les persones  que vam  treballar per a la plataforma varem decidir continuar implicant-nos en la preservació definitiva de l’ encara ric i variat patrimoni natural del rodal de la nostra ciutat que avui porta  el nom d’ Anella Verda de Manresa. Desprès de copsar que  la ciutadania  no coneixia suficientment  el  potencial social ni els  valors naturals i agrícoles que tenia a tocar de casa, vam definir el nostre principal objectiu : Fer conèixer a la ciutadania el patrimoni natural que té al costat de casa  promocionant-ne  l’ús social  en els àmbits de l’oci, l’educació, l’esport i  la salut.

Avui, l’Anella , aquest gran parc perifèric de la ciutat és una necessitat i el nostre objectiu primordial es concreta en que l’Anella Verda quedi reflectida i protegida en el nou Pla d’Ordenació Urbana que s’ha de redactar els propers dos anys (2013-2014).

“Si es coneix, s’estima, si s’estima, es defensa”


Actualment (2012), l’entitat entitat te 100 socis i la Junta directiva està formada per

  1. President: Ignasi Cebrian. Biòleg. 
  2. Secretaria: Judit Ester. Advocada mediambientalista.
  3. Tresorer: Marcel·lí Pla. Economista
  4. Comunicació: Carles Jódar. Periodista.
  5. Itineraris: Lluís Garriga. Torner
  6. Salut: Cecilia Vila . Diplomada en Infermeria.
  7. Vocal: Jaume Torras- Metge.
  8. Paisatgista: Silvia Royo
  9. Assessor botànic: Jordi Badia

Equip d’Ambientòlegs: Krishna Sivillà i Xavier Marc.